Навчально-інформаційний портал
Олега Лагоднюка 

Національний університет водного господарства та природокористування

Головна » 2013 » Березень » 21 » Новини з м. Чернівці
23:59
Новини з м. Чернівці

ЧНУ ім. Ю. ФедьковичаВідбулася студентська науково-практична конференція «Актуальні проблеми географічної науки і освіти в Україні». Захід 15 березня цього року прийняв Чернівецький  національний університет ім. Ю. Федьковича.  До участі були запрошені автори, роботи яких були відібрані галузевою комісією Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з географічних наук. До фінального етапу із роботою на тему «Геоінформаційне моделювання умов формування паводків на річках Українських Карпат» також пройшла студентка 5 курсу ГІСТ ФЗГ Ольга Тишковець. 

Всього до підсумкової конференції було відібрано 20 робіт, які  було представлено на двох секціях - природно-географічній  та суспільно-географічній. Цього року студентські дослідження переважно були присвячені питанням впливу кліматичних умов для різних територій, еколого-географічних досліджень та охорони грунтів, використання даних дистанційного зондування, а також територіального аналізу соціальних та етнографічних особливостей.

Запрошення студентів ФЗГ до фінальних турів Всеукраїнських науково-практичних конкурсів вже сприймається нами як належне, що, з одного боку, свідчить про високий рівень підготовки, що забезпечує факультет землеустрою та геоінформатики, а з іншого – про зростання нашої колективної самооцінки. Слід зазначити – заслужене зростання. Сподіваємось, що до наукової роботи долучаться також студенти-землевпорядники.






Досвід, який здобувають наші студенти спеціальності ГІСТ ( цього року - Тишковець Ольга, Шумило Тетяна, Ярмолюк Яна; минулого року – Майба Софія, Дідух Уляна, Коваленко Роман) дозволить в майбутньому здобувати призові місця на подібних представницьких заходах. Умова проста – участь у науковій роботі з 3..4 курсу, що дозволить більш широко опанувати обрану тематику.

Категорія: Новини | Переглядів: 894 | Додав: friend | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]