Навчально-інформаційний портал
Олега Лагоднюка 

Національний університет водного господарства та природокористування

Головна » 2013 » Жовтень » 27 » Нові перспективи в сфері ГІС та картографії для студентів та викладачів
22:48
Нові перспективи в сфері ГІС та картографії для студентів та викладачів

В жовтні було проведено перемовини і підписано рамковий договір про науково-технічне співробітництво між НУВГП та ТОВ «Навтек Україна».
 ТОВ «Навтек Україна» є українським підрозділом світової компанії Navteq, яка є одним із світових лідерів у підготовці картографічних матеріалів для задач загальної та автомобільної навігації.
 Компанія Navteq заснована в 1985р і має штаб-квартиру в Чікаго, США. Компанія налічує більше 4000 співробітників в 80 країнах з загальним обігом 1 млрд євро в рік. Частка компанії в сегменті штатної навігації складає – 90%. Компанія має більше 200 клієнтів, включаючи BMW, Nokia, Microsoft, Garmin, а також Prestigio.
 В рамках підписаного договору передбачається:
  • здійснення спільних науково-дослідних робіт картографічної тематики, в тому числі в рамках госпдоговірних тем та тем за спеціальним фінансуванням;
  • організація та здійснення польових та камеральних картографічних робіт (збір картографічних даних, верифікація, обробка, картографічна візуалізація) студентами та аспірантами спеціальності «Геоінформаційні системи і технології» на базі ТОВ «НАВТЕК УКРАЇНА»;
  • сприяння з проведення навчальних курсів «Картографія», «Аналіз і моделювання в ГІС», «Геоінформаційний аналіз даних дистанційного зондування Землі» «Інструментальні засоби ГІС» в частині надання демонстраційних матеріалів, а також з проведення теоретичної та практичної частини виробничої практики студентів;
  • розширення можливостей підготовки випускників НУВГП до картографічної діяльності, ГІС-моделювання тощо;
  • висвітлення результатів спільної наукової діяльності у фахових українських і міжнародних виданнях та засобах масової інформації.
 Отже, безумовно, перед викладачами та студентами відкриваються нові перспективи для стажування та проходження виробничих практик (а в подальшому, можливо і працевлаштування) на сучасному підприємстві в сфері ГІС та картографії.

Категорія: Новини | Переглядів: 720 | Додав: Andr1k | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 2
2 Benedukt  
0
=) clover

1 XRaySpiRt  
1
Круто! Прогресуєте!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]