Навчально-інформаційний портал
Олега Лагоднюка 

Національний університет водного господарства та природокористування

Головна » 2013 » Листопад » 23 » День ГІС-2013
10:58
День ГІС-2013

Протягом третього тижня листопада увесь світ відзначав Міжнародний День ГІС. В рамках свята повсюдно відбуваються різноманітні заходи: виставки, семінари, дні відкритих дверей, де студенти, школярі, викладачі та інші бажаючі знайомляться з останніми досягненнями в сфері геоінформатики.

Студенти та викладачі нашого університету традиційно долучилися до святкування цього дня, яке припало на 20 листопада.

 Святкові заходи розпочались із презентації спеціалізованого картографічного автомобіля компанії NAVTEQ, яка відбулась на майданчику поблизу навчального корпусу №7. Урочиста частина традиційно була проведена у форматі представлення нових технологій  у сфері ГІС.

З вітальним словом до присутніх звернувся директор інституту агроекології та землеустрою професор Клименко Микола Олександрович, який також вручив грамоти найкращим студентам спеціальності «Геоінформаційні системи і технології».

З доповіддю на тему: «Специфіка створення цифрових карт та 3D моделей міст в масштабі 1:10000» виступила випускниця НУВГП Софія Новаченко (Майба), яка працює в компанії ВІЗІКОМ (провідний виробник цифрових карт і геоданих).

Оксана Басовець, яка представляла Рівненську філію Державної установи "Інститут охорони ґрунтів України" виступила з доповіддю на тему: «Використання можливостей ГІС при проведенні агрохімічної паспортизації земель сільськогосподарського призначення»

Презентацію «Знайомство з компанією Here maps та ГІС-сервісом Map creator» представив геоаналітик компанії NAVTEQ Ігор Сапожніков. Також він запропонував нові напрямки співпраці в рамках вже існуючої угоди між НУВГП та компанією NAVTEQ. Зацікавленим особам були надані спеціальні анкети.

Завершальною була доповідь доцента кафедри землеустрою та кадастру, моніторингу земель Лагоднюка Олега Анатолійовича: «Оцінка балансу парникових газів за даними дистанційного зондування Землі».

За традицією святкування «Дня ГІС» закінчується смакуванням торту. Цього року було представлено аж 2 торти: один - від викладачів, інший - від студентів. Торти розділили серед присутніх на святі. 

Матеріал з сайту НУВГП

Категорія: Новини | Переглядів: 823 | Додав: Andr1k | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]