Навчально-інформаційний портал
Олега Лагоднюка 

Національний університет водного господарства та природокористування

Головна » 2012 » Вересень » 20 » Практика, квест, пісня - Хотинь...
21:52
Практика, квест, пісня - Хотинь...
Цього року було не так як завше...

По-перше, практика розпочалася майже в серпні. Всі хвилювалися - а чи буде тепло? - була спека! правда тільки перших два тижні, а потім чотири дні серпневого, холодного, камерального дощу. Але ж нічого - зробили практику.
Зробили гарно - швидко (за три тижні) та якісно. Було 11 бригад - в кожній по 6 чоловік (окрім бригади Міхая).
Полігонометрія - кути, віддалі, теодоліти та тахеометри - в основному 1 розряду, але був і 4 клас. Ходи довжиною до 4 км.
Нівелювання - в бригаді Миколайчуків :) перевищення 56 м на 2,5 км ходу. 
Сподобалось, що студенти були уважні до своєї роботи - записи тільки в журнал, необхідні обчислення тільки в полі. 
Не вистачало Німковича Р.С. - кроки в цьому році були не ті :) Але ж і без нього не обійшлося - астрономічні спостереження відбулися, і відбулися в останній погожий вечір практики.
За госпроботи відповідав Корбутяк В.М. - він де студентам допомагав, а де і сам підмітав - в цілому справлявся, чисто було :)
Найголовніший результат - всі бригади виконали практику в Хотині і всі бригади захисти звіти там же.

По-друге, до нас постійно навідувались гості - то проректор загляне, то дорогу ще одну зробили, то трактор по запчастинах загубили - тільки гусениці й залишились. Нервова обстанівка була. Всі хвилювалися - а чи не востаннє практику наші студенти тут проходять. Як запевнив пан Сорока М.П. нашого завідувача Чернягу П.Г. - все буде добре! і наступного року також.
Для знайомства з нашими студентам до нас приїжджала перший проректор Світлана Олексіївна Левицька. Як годиться привітала всіх, а потім урочисто розпочала Другий геоквест (про це далі). Ми зі свого боку були чемними та слухняними, розповіли про наш геополігон, про те як живемо - навіть продемонстрували, а потім переглянули фільм про практику-09, який Озік зробив. Але ж тортика вона не захотіла чекати.

По-третє, відбувся геоквест. Вже традиційно. Василь Озірський, Роман Коваленко, Андрій Романина та Артем Коваль постаралися - все було на найвищому рівні організовано. Участь брали 6 бригад - до фінішу дійшли три. Але ж і довго йшли, торту не діжалися не тільки пані Левицька, але й наш Руслан Миколайович Янчук, - який торт придумав, замовив разом з деканом (Анатолій Георгійович тортик дочекався), а ще й сам той торт і привіз. Дякуємо йому :)
Гостями на квесті були пан Мошинський Віктор Степанович, професор нашої кафедри зі своїми польськими друзями, а також пан Остапчук Сергій Миколайович - відомо хто такий :) та Прокопчук Андрій Володимирович - без нього та його металошукача ну ніяк.

Ну а коли вже цінні подарунки повручали - всі хто хотів - отримав :) поезія Остапчука, монографії Мошинського - ну і грамоти - все як годиться - був вечір, ну просто класний вечір. Виявилося, що наші польські друзі (Grzegorz Kubiak та його син Kasper) грають на гітарі, та ще й на двох - та ще й дуетом.  Було дивно чути гарну польську мову майже вночі, майже в темноті та майже на самоті - так тихо було... Першим не витримав пан Мошинський - взяв та зіграв - зіграв "Машину времени", ну а далі понеслось - Василь Корбутяк грав і Вакарчука, і Бременських музикантів і РОКСОЛЯНУ Братів Гадюкіних, а потім Роман Коваленко лабав...

Скінчилося все дискотекою, пізно вночі...

А другого дня всі поїхали додому - практика закінчилася.

Категорія: Новини | Переглядів: 1421 | Додав: lagao | Теги: квест, практика, Хотинь, геодезія | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 10
10 Tarassito  
0
56м на 2 км...)

7 XRaySpiRt  
0
Прикро, що я не в Рівному знаходжусь. Хотілося б також поприймати участь в таких заходах, як геоквест..

8 lagao  
0
Наступного року запрошую. Як завше - третього тижня другої геопрактики cool Бригада -5 чол.

9 XRaySpiRt  
0
Дякую!

5 ylja  
0
Які у нас викладачі талановиті smile На гітарах грають smile
Бачу практика була суперовою wacko wacko wacko
Заскучала вже за цією практикою sad

4 Panica  
0
ми все чекаємо нашого "сімейного" фото з практики 2011 року cool Олег Анатолійович, я надіюсь що воно у Вас ще є)

3 klieric  
4
Красота

6 friend  
0
Проголосував за хороший пост smile

1 Benedukt  
3
Аж сльозу пустив clover

2 lagao  
1
Бач, Ніну, що то адмін - все бачиш!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]